ua en ru

ГПУ порушила справу щодо інциденту між нардепами від "Свободи" і керівником НТКУ

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту, який стався ввечері 18 березня між нардепами від фракції "Свобода" та т.в.о. голови Національної телекомпанії України Олександром Пантелеймоновим.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту, який стався ввечері 18 березня між нардепами від фракції "Свобода" і т.в.о. голови Національної телекомпанії України Олександром Пантелеймонова. Про це заявив генеральний прокурор Олег Махніцький журналістам, передає кореспондент РБК- Україна.

"Кримінальне провадження вже сьогодні відкрито ... Всім діям буде дана об'єктивна оцінка. Ніякого політичного підтексту не буде. Якщо скоєно правопорушення, всі обставини будуть вивчені в ході розслідування справи. І буде прийнято законне рішення", - заявив Махніцький.

За його словами, в рамках розслідування будуть розглядатися не тільки вчорашні події, а й ті, які викликали конфлікт з керівництвом НТКУ. Зокрема , буде вивчено ефір Першого національного каналу на наявність контенту, який розпалював міжнаціональний конфлікт.

Згідно з повідомленням прес-служби ГПУ, на цей момент кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 171 (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів ) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України і розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, ввечері 18 березня нардепи від "Свободи" Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк та Андрій Іллєнко змусили т.в.о. голови Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку. При цьому Мірошниченко застосував фізичну силу. Свободівців, зокрема, обурив той факт, що Перший національний 18 березня транслював церемонію підписання договору про приєднання Криму до РФ.