ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом витрачання співробітниками Держцентру зайнятості понад 200 млн грн

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом витрачання співробітниками Державного центру зайнятості України понад 207 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом витрачання співробітниками Державного центру зайнятості України понад 207 мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Посадові особи державного центру зайнятості, зловживаючи своїм службовим становищем, у 2010-2011 роках незаконно використовували передбачені на професійну підготовку (перепідготовку) безробітних кошти фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в сумі 207,3 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, зазначається, що ці кошти перерахували Донецькому і Дніпропетровському обласним центрам зайнятості та центрам зайнятості професійно-технічної освіти, які в подальшому придбали за державні кошти об'єкт незавершеного будівництва за завищеною вартістю. Наслідки цих дій для держави оцінюються на суму понад 35 млн грн.

У зв'язку з цим ГПУ розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Зараз триває досудове слідство.