ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом незаконної реалізації "Укргазвидобуванням" скрапленого газу на 110 млн грн

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України за фактом зловживання владою або службовим становищем службовими особами ПАТ "Укргазвидобування".

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України за фактом зловживання владою або службовим становищем службовими особами ПАТ "Укргазвидобування". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Зокрема, встановлено, що товариством проданий на аукціоні зріджений газ власного виробництва в обсязі понад 8,9 тис. т загальною вартістю 109,9 млн грн для комерційних потреб", - йдеться в повідомленні.

У той же час, за інформацією Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", зазначене товариство на виконання Закону України "Про нафту і газ" має щомісяця здійснювати продаж виробленого обсягу скрапленого газу на спеціалізованих біржових аукціонах для потреб населення.

"При цьому службові особи товариства "Укргазвидобування", зловживаючи своїм службовим становищем та всупереч вимогам закону, без затверджених аукціонним комітетом графіка проведення спеціалізованих аукціонів та стартової ціни кожного лоту, без планування обсягів скрапленого газу, необхідні для задоволення потреб населення в повному обсязі, самостійно прийняли рішення про проведення аукціону та реалізували зазначений обсяг скрапленого газу для комерційних потреб без засідання аукціонного комітету", - додали в ГПУ.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зараз триває досудове слідство.