ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом безпідставних фінсанкцій до Roshen

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно службових осіб Міністерства доходів і зборів України які безпідставно донарахували 118 млн грн фінансових санкцій з підприємств групи Roshen.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно службових осіб Міністерства доходів і зборів України які безпідставно донарахували 118 млн грн фінансових санкцій з підприємств групи Roshen. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Головним управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту проведено перевірку за зверненням дочірнього підприємства "Кондитерська корпорація "Рошен" щодо законності дій посадових осіб Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів під час здійснення контрольно-перевірочних заходів щодо підприємств групи Roshen.

"В ході перевірки було встановлено, що службові особи вищевказаного міністерства упродовж 2013 - 2014 рр. усупереч вимогам Податкового кодексу України безпідставно призначили та провели 44 перевірки дотримання вимог податкового та іншого законодавства 22 підприємствами групи Roshen. За їх результатами з вказаних підприємств до бюджету необґрунтовано донараховано 118,2 млн грн фінансових санкцій та порушено 23 кримінальні провадження, які у лютому - березні 2014 року закриті на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом ГПУ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення службовими особами Міністерства доходів і зборів України кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Окрім того, 26 березня поточного року ГПУ внесла подання до Міндоходів про усунення порушень норм Податкового кодексу України, причин цих порушень та умов, що їм сприяють, а також про притягнення винних осіб міністерства та його територіальних органів до встановленої законом відповідальності.