ua en ru

У ГПУ впевнені, що Росія не зможе "зам'яти" розслідування катастрофи MH17

У ГПУ впевнені, що Росія не зможе "зам'яти" розслідування катастрофи MH17 Фото: Дмитро Сторожук

Родичі загиблих у катастрофі MH17 будуть тиснути на уряди своїх країн, щоб вони довели розслідування до кінця

Російська Федерація не зможе "зам'яти" розслідування катастрофи MH17 на Донбасі. Про це в ефірі телеканалу "Еспрессо" заявив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

Так, на питання, чи допускає він ймовірність переговорів з Росією, на яких в обмін на поступки в інших сфера, РФ може визнати, що в катастрофі Boeing винні проросійські бойовики, Сторожук відповів:

"Я впевнений, що європейське громадянське суспільство на сьогоднішній день вже не дозволить урядам своїх країн це зробити... Тому що ця заява (доповідь міжнародної слідчої групи від 28 вересня - ред.) дала один ключовий меседж - "Бук", з якого збили малайзійський літак, належить Росії і ні в кого немає сумніву, що там була замішана Росія. Знаючи цю країну, знаючи її тоталітарний режим, ніхто не повірить в те, що звідти хтось міг безперешкодно виїхати і повернутися назад".

Він підкреслив, що родичі загиблих у катастрофі MH17 будуть тиснути на уряди своїх країн, щоб вони довели розслідування до кінця.

"Правоохоронні органи ні Нідерландів, ні Австралії, ні Малайзії вже не зможуть сказати про те, що це було якось інакше", - додав Сторожук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, розслідування Міжнародної слідчої групи аварії літака Boeing MH17 приречене на провал.