ua en ru

ГПУ викрила на хабарництві посадовців Міндоходів, Мінпромполітики та ФДМУ

Генеральна прокуратура України (ГПУ) викрила на хабарництві посадовців Міністерства доходів в зборів, Міністерства промислової політики та Фонду державного майна України.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) викрила на хабарництві посадовців Міністерства доходів в зборів, Міністерства промислової політики та Фонду державного майна України. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Так, згідно з повідомленням, 21 жовтня 2014 р. ГПУ разом зі співробітниками ГУ БКОЗ СБ України задокументовано злочинну діяльність начальників одного з управлінь Мінпромполітики та ФДМУ.

"Встановлено, що вказані службовці, за попередньою змовою, отримали хабар за прийняття позитивного рішення про продовження дії договору оренди державного майна одного з підприємств та внесення вказаного майнового комплексу до переліку об'єктів, які підлягають приватизації", -йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України, предмет неправомірної вигоди вилучено. На даний час проводиться комплекс процесуальних дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Дії злочинців кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне службове становище), санкція якої передбачає позбавлення волі до 10 років.

Крім того, як повідомляється, ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою старшого слідчого в особливо важливих справах головного управління Міндоходів в Одеській області у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

"У ході досудового розслідування встановлено, що у квітні 2014 р. вказаний слідчий, який займає відповідальне службове становище, одержав від засновника декількох ТОВ неправомірну вигоду у розмірі 450 тисю грн за закриття двох кримінальних проваджень щодо службових осіб вказаних ТОВ", - йдеться ц повідомленні.

20 жовтня цього року посадовцю оголошено про кінцеву підозру за ознаками вказаного кримінального правопорушення.

"Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, йому вручено обвинувальний акт, який цього ж дня направлено на розгляд суду", - повідомляють у ГПУ.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили у хабарництві одного з начальників структурного підрозділу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.