ua en ru

ГПУ: трьом екс-беркутівцям інкримінують скоєння теракту на Євромайдані

ГПУ: трьом екс-беркутівцям інкримінують скоєння теракту на Євромайдані Фото: Сергій Горбатюк

Мова йде про двох бійців київського полку "Беркут" і заступника командира

Начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що трьом колишнім співробітникам "Беркута" інкримінується вчинення теракту на Євромайдані. Про це він сказав на брифінгу, передає "112 Україна".

Зокрема, мова йде про двох бійців київського полку "Беркут" і заступника командира.

"Встановлено розслідуванням, в той день інкримінується слідством вчинення цими особами 48 вбивств протестувальників і заподіяння 80 вогнепальних поранень. Встановлено слідством, здійснення розстрілів відбувалися без будь-якого дотримання вимог нормативних актів МВС і законів України, що передбачають застосування вогнепальної зброї. Це робилося для того, щоб залякати людей застосуванням вогнепальної зброї, настанням смертей, вогнепальних поранень", - зазначив Горбатюк.

Він пояснив, що такі дії екс-правоохоронців носять характер теракту.

"Тому слідством інкриміновано цим особам вчинення саме терористичного акту в цей день, тому що саме ознаками терористичного акту, згідно з Кримінальним кодексом, є застосування вогнепальної зброї з метою залякування людей або примус громадських організацій до здійснення тих чи інших дій", - підкреслив Горбатюк.

Відповідно до повідомлення прес-служби Генпрокуратури, щодо підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, а обвинувальний акт проти них 9 лютого було направлено до суду.

Нагадаємо, раніше ГПУ заявляла, що встановила конкретних осіб, які стріляли в активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.