ua en ru

ГПУ вимагає позбавити ліцензії перевізників, які допустили на маршрути нетверезих водіїв

Генеральна прокуратура України вимагає позбавити ліцензії перевізників, які допустили на маршрути нетверезих водіїв. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Генеральною прокуратурою України проведено перевірку додержання вимог чинного законодавства щодо якості пасажирських перевезень на автомобільному транспорті. Встановлено, що органами ДАІ упродовж 2011 - 2012 років зафіксовано більше 400 фактів керування маршрутними автобусами та таксі водіями, які знаходились у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Проте унаслідок неналежної координації діяльності органів Головавтотрансінспекції з підрозділами ДАІ МВС України за переважною більшістю таких порушень перевірок додержання перевізниками ліцензійних умов не проведено, питання про анулювання ліцензій не вирішено.

З метою забезпечення безпеки пасажирів Генеральною прокуратурою України внесено подання до Головавтотрансінспекції з вимогою у найкоротший термін провести перевірки ліцензіатів, які допустили до транспортного обслуговування пасажирів нетверезих водіїв, та вирішити питання про позбавлення їх ліцензій на право пасажирських перевезень.