ua en ru

ГПУ: Свідок у справі Щербаня Гайдук чітко визначив причини бізнес конфліктів, які існували між корпорацією ЄЕСУ та ІСД

Свідок у справі щодо вбивства народного депутата України Євгена Щербаня Віталій Гайдук чітко визначив суть і причини бізнес конфліктів, які існували між корпорацією ЄЕСУ та ІСД. Про це заявив заступник начальника головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олег Пушкар, повідомила прес-служба ГПУ.

"Викликаний до суду адвокатами свідок Гайдук спростував покази іншого свідка захисту Сергія Тарути. Він чітко визначив суть і причини бізнес конфліктів, які існували в той час між корпорацією ЄЕСУ та ІСД. Гайдук підтвердив версію слідства про те, що поява компанії Юлії Тимошенко на горизонті донецького регіону була нав'язана "зверху", а розпорядження глави Донецької обласної адміністрації № 71 слугувало стримуючим фактором для компанії ЄЕСУ . Таким чином Щербань намагався не допустити експансії газового ринку області тандемом Тимошенко-Лазаренка і захистити економічні інтереси регіону", - цитує прес-служба слова Пушкара.

Пушкар також додав, що свідчення Петра Кириченка, допит якого запланований на 19 квітня, так само допоможуть розставити ряд крапок над І в цьому кримінальному провадженні.

"А той факт, що захист, ще не бачивши і не чувши свідка, вже намагається його образити і наперед девальвувати його свідчення, я вважаю, лише додає ваги показам Кириченка", - сказав Пушкар.

За його словами, про будь-який тиск з боку слідства на свідка Кириченка говорити, як мінімум, не доречно.

"По-перше, це не правда, а по-друге Кириченко був допитаний вже не раз, і в попередні роки також. Тому, подібні висловлювання з боку адвоката знову ж таки нічим не підтверджені. Крім того, їм випаде можливість самостійно поцікавитися цією обставиною у свідка", - сказав прокурор.

Читайте також: Печерський райсуд завершив допит Гайдука у справі про вбивство Щербаня