ua en ru

ГПУ створить регіональну військову прокуратуру в зоні АТО, - Матіос

ГПУ створить регіональну військову прокуратуру в зоні АТО, - Матіос Фото: Анатолій Матіос

Основна робота буде спрямована на присутність російських військових на Донбасі

Генеральна прокуратура України планує створити регіональну військову прокуратуру в зоні антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. Про це розповів головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, вдалося виробити єдину позицію головної військової прокуратури та слідчого управління СБУ, а зараз формуються рішення, які нададуть можливість швидко проводити процесуальні дії, що може стати основою для передачі справ у міжнародні суди.

"Зараз у Генпрокуратурі буде генпрокурором прийнято рішення про створення відповідної військової прокуратури на правах регіону саме в зоні АТО, куди увійдуть і Донецька і Луганська області, і аналогічне підрозділ сформовано і формується в СБУ. Таким чином, весь потенціал слідчих служби безпеки та військової прокуратури дозволить наступально і планово проводити слідчі дії", - сказав Матіос.

Він підкреслив, що ґрунт для роботи слідчих надає постійну присутність російських військових на Донбасі.

"Український вирок суду заочного спеціального розслідування дасть можливість найближчим часом, можливо навіть до Нового року, направити перші матеріали для розгляду міжнародним інститутам. Досліджуються всі кримінальні провадження за фактом кожної смерті, вони, на жаль, є кожен день", - зазначив Матіос.

Нагадаємо, раніше Анатолій Матіос повідомляв, що Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про доставку в суд та взяття під варту начальника Генштабу ВС РФ Валерія Герасимова. Заочно арештовані також 10 російських військовослужбовців.