ua en ru

ГПУ повідомила про підозру одному з чиновників Держкомтелерадіо

ГПУ повідомила про підозру одному з чиновників Держкомтелерадіо Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Начальника відділу видавничої справи підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру одному з начальників відділу Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Так, департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ здійснюється досудове розслідування за фактом розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 год. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах"), і за фактом надання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч 1, ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Встановлено, що протягом 2017 року начальник відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення вступив у злочинну змову з одним з видавців літературної продукції, і за надану йому неправомірну вигоду впливав на прийняття необхідних рішень по відбору літературної продукції зацікавлених видань для поповнення фондів публічних бібліотек. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади на час слідства.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура сьогодні, 15 травня, повідомила про підозру судді Окружного адміністративного суду міста Києва