ua en ru

ГПУ повідомила про підозру у нанесенні 1,5 млрд гривень збитків суднобудівного заводу в Миколаєві

ГПУ повідомила про підозру у нанесенні 1,5 млрд гривень збитків суднобудівного заводу в Миколаєві Фото: ГПУ

Підозра в доведенні підприємства до банкрутства оголошено двом колишнім керівникам

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оголосила підозра двом колишнім керівникам Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" в доведенні підприємства до банкрутства. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємству завдано збитків у розмірі 1,5 млрд гривень.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних проваджень слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України за результатами розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння майном та доведенням до банкрутства публічного акціонерного товариства "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" на підставі зібраних у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні доказів оголошено про підозру двом колишнім керівникам підприємства", - йдеться в повідомленні

Крім того, оголошено про підозру одного з арбітражних керуючих (ліквідатору) підприємства і двом керівникам юридичних осіб, причетних до незаконного заволодіння майном.

Підозра оголошено за ст. 219 і ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах групою осіб та доведення підприємства до банкрутства).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обслуговує атомні електростанції американська компанія Westinghouse Electric оголосила себе банкрутом.