ua en ru

ГПУ повідомила про підозру в. о. директора Миколаївського морпорту

ГПУ повідомила про підозру в. о. директора Миколаївського морпорту Фото: прокуратура

Прокуратура розслідує зловживання службовим становищем службовими особами Миколаївського морпорту,

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру в. о. директора ДП "Миколаївський морський торгівельний порт". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, наразі ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Миколаївського морпорту, внаслідок чого державі спричинено збитки в особливо великих розмірах.

Наразі слідство встановило, що в. о. директора Миколаївського морпорту, використовуючи своє службове становище, з метою одержання неправомірної вигоди, уклав з декількома приватними підприємствами договори про встановлення права сервітуту на користування залізничними коліями порту довжиною 8291,4 п м, з метою уникнення процедури погодження договорів оренди з уповноваженим органом управління та заниження в інтересах вказаних товариств плати за користування залізничними коліями, чим спричинив збитки Миколаївському морпорту та державі на суму понад 4 млн гривень.

"За результатами досудового розслідування вказаного кримінального провадження слідчим, за погодженням з прокурором, повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора ДП "Миколаївський морський торгівельний порт" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у вересні прокуратура провела обшуки в Миколаївському морпорту у рамках справи про розкрадання коштів.