ua en ru

ГПУ повідомила про підозру екс-керівникам "Укргазбанку" у привласненні 39 млн грн

ГПУ повідомила про підозру екс-керівникам "Укргазбанку" у привласненні 39 млн грн Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Екс-член спостережної ради "Укргазбанку" організував схему щодо виведення держкоштів

Генеральною прокуратурою України, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення коштів АБ "Укргазбанк" у розмірі 39 млн грн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ГПУ.

Як зазначається, в ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2008 - 2009 років колишній член спостережної ради АБ "Укргазбанк", за попередньою змовою з діючим на той час заступником голови правління АБ "Укргазбанк", організував схему щодо виведення державних коштів на рахунок заздалегідь створеного ним підконтрольного підприємства, шляхом укладення між Банком та підприємством договору оренди нежитлових приміщень та підписання акту прийому-передачі до вказаного договору оренди нежитлових приміщень, загальною площею майже 5 035 м кв, якими банк фактично не користувався та необхідність використання яких документально не підтверджено.

"Внаслідок перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок підприємства за надані послуги з оренди нежитлових приміщень та за відшкодування ремонтно-будівельних робіт нежитлових приміщень, АБ "Укргазбанк" завдано матеріальну шкоду на загальну суму 39 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що слідчими ГПУ за погодженням з прокурором 11.02.2019 повідомлено про підозру колишньому члену спостережної ради АБ "Укргазбанк", заступнику голови правління АБ "Укргазбанк" та керівнику відповідного підприємства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудове розслідування триває.

Раніше РБК-Україна писало, що заступнику начальника відділу Державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Васильківському районі Київської області оголосили підозру в одержанні 10,5 тисяч доларів хабаря.

Нагадаємо, на початку лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в рамках боротьби з корупцією, в Україні за останні 2 роки отримали вироки понад 2 тисячі хабарників. Він підкреслив, що в країні затримують по 10 хабарників на день.