ua en ru

ГПУ повідомила про підозру колишньому міністру оборони Єжелю

ГПУ повідомила про підозру колишньому міністру оборони Єжелю Фото: ГПУ повідомила про підозру колишньому міністру оборони Єжелю

Йому інкримінується неналежне виконання службових обов'язків

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України (ГПУ) складено повідомлення про підозру колишньому міністру оборони України Михайлу Єжелю за неналежне виконання службових обов'язків під час погодження у 2011 році переліку військового майна Збройних сил України, що підлягає відчуженню. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У подальшому це рішення надало можливість Міністерству оборони України здійснити неправомірне відчуження двох важких стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС суб'єкту підприємництва, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків державі в особливо великому розмірі на суму понад 24 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час досудового розслідування встановлено місцезнаходження повітряних суден та їх комплектуючих, на них накладено арешт, чим попереджено подальшу реалізацію літаків та їх комплектуючих до РФ.

Досудове слідство у провадженні триває.

Нагадаємо, за клопотанням прокурора на кошти, які перебувають на пенсійному рахунку колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, повторно накладено арешт.