ua en ru

ГПУ не повідомляла особам про підозру у справі про вибух на Рівненському полігоні

ГПУ не повідомляла особам про підозру у справі про вибух на Рівненському полігоні Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

Луценко зазначив, обставини виробництва мінометів будуть ретельно досліджені під час розслідування

Генеральна прокуратура України поки не повідомляла про підозру жодній особі в кримінальному провадженні за фактом вибуху міномета на Рівненському полігоні. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у листі до голови комітету Верховної ради з питань нацбезпеки Сергія Пашинського, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова ГПУ зазначив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться згідно з вимогами Кримінально-процесуального кодексу України.

"Щодо обставин виробництва мінометів, то запевняю вас, що вони будуть ретельно досліджені під час досудового розслідування. Повідомляю, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться згідно з вимогами статей 2, 7, 9 КПК України. На цей час особам про підозру у провадженні не повідомлялось", - вказав Луценко.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, голова ГПУ Юрій Луценко надіслав лист голові комітету з питань національної безпеки Сергію Пашинському, в якому виклав позицію щодо надання пояснень з приводу ходу розслідування причин вибуху на Рівненському полігоні.

Сьогодні представники ГПУ не прибули на засідання комітету з нацбезпеки. У зв'язку з цим розгляд питання про результати експертизи щодо вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні відбувся частково.

Повідомлялося, що військова прокуратура Західного регіону заборонила розголошувати результати експертизи розслідування цієї ситуації. Таку заборону комітет отримав у листі, підписаному заступником військового прокурора Рівненського гарнізону Західного регіону Сергієм Крипаком.