ua en ru

ГПУ: Співдоповідачам ПАРЄ надано дозвіл на побачення з Луценком

Співдоповідачам ПАРЄ надано дозвіл на побачення з колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценко, повідомляє прес-служба ГПУ.

За результатами зустрічі генерального прокурора України Віктора Пшонки зі співдоповідачами комітету ПАРЄ Маріеттою де Пурбе-Лундін, Маіліс Репс та секретарем комітету Басом Кляйном, що відбулася 28 березня 2012 р., у відповідності до досягнутих домовленостей, того ж дня на адресу Генеральної прокуратури надійшов лист від генерального секретаря Парламентської асамблеї Ради Європи Войцеха Савіцкі з проханням сприяти в організації зустрічі доповідачок ПАРЄ з Юрієм Луценком.

У листі також йшлося про прохання, за можливості, сприяти організації такої зустрічі 29 березня об 11:00.

Генеральна прокуратура України, у свою чергу, 28 березня, направила відповідний лист до Апеляційного суду м. Києва з проханням надати дозвіл на побачення вказаних осіб з Луценком. Такий дозвіл було надано, про що суд відповідним листом поінформував ГПУ і Київський СІЗО.

Нагадаємо, співдоповідачі ПАРЄ перебувають в Україні з триденним візитом, у перебігу якого, зокрема, мають намір зустрітися з представниками влади і громадськості.

На початку місяця Парламентська асамблея Ради Європи "з занепокоєнням" відзначила відсутність прогресу у виконанні Україною останньої резолюції ПАРЄ, де йшлося, зокрема, про декриміналізацію справ колишнього прем'єра Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Асамблея попередила тоді, що співдоповідачі Моніторингового комітету, які мають намір відвідати Україну, "очікують тісної співпраці з владою, включно з можливістю відвідати ув'язнених колишніх членів уряду".

Крім того, у ПАРЄ нагадали, що у разі погіршення ситуації, а також якщо вимоги асамблеї не будуть виконані, комітет може пропонувати запровадження санкцій проти України.