ua en ru

Під ГПУ зібрався мітинг на підтримку НАБУ: фото

Під ГПУ зібрався мітинг на підтримку НАБУ: фото Фото: під ГПУ зібрався мітинг на підтримку НАБУ

Активісти вимагають покарати заступника начальника департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса

У середу, 17 серпня, в Києві під будівлею Генпрокуратури проходить мітинг на підтримку НАБУ. Про майбутній мітинг повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook Мустафа Найєм.

"Генеральна прокуратура і СБУ готують ряд кримінальних проваджень щодо працівників Антикорупційного бюро, в тому числі, з середнього керівної ланки. Зокрема, найближчим часом готується підозра керівництву підрозділу детективів. Атака буде по всіх фронтах - звинувачення у протиправній діяльності, публічна дискредитація, саботаж, повне призупинення створення Антикорупційного суду.

І все це після майже тижневого мовчання Генерального прокурора у відповідь на викрадення двох працівників НАБУ, яких більше десяти годин незаконно утримували в приміщенні департаменту ГПУ на вул. Петлюри, 7/9 і намагаючись шляхом тортур вибити з заручників необхідні свідчення...

Я дуже щиро сподіваюся, що затіяли цей маразм, розуміють, що роблять і який може бути результат. НАБУ - єдиний правоохоронний орган в країні, у керівництва якого немає політичних зобов'язань. Він був створений всупереч волі політиків і тепер вони цинічно і відкрито роблять все, щоб він не заробив.

Це війна. Але не проти корупції та беззаконня. Це війна йде еліти за наворованный status quo. Судячи з усього, нам нікуди не дітися від вуличної демократії.

Завтра в 10:00 за стінами Генеральної прокуратури (вул. Різницька, 13) відбудеться акція на захист НАБУ. Приходьте. Ми всі там будемо", - написав він.

#StandForNABU Атака на НАБУ набирає обертів. Якщо я правильно все розумію, Генеральна прокуратура та СБУ готують ряд ...

Опубліковано Mustafa Nayyem 16 серпня 2016 р.

Біля стін прокуратури зібралися близько 100 мітингувальників, з вимогою розслідувати бійку між співробітниками відомства і НАБУ.

Активісти також вимагають покарати заступника начальника департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса.

Мітингувальники тримають у руках плакати: "Суса за грати!", "Луценко не мовчи, твої прокурори злочинці!".

Раніше повідомлялося, що в Києві стався конфлікт між співробітниками Генпрокуратури і працівниками Національного антикорупційного бюро.