ua en ru

ГПУ сьогодні направить офіційний запит до ГПУ РФ з приводу екс-голови правління банку "Надра" І.Гіленко, - О.Медведько

ГПУ сьогодні направить офіційний запит до ГПУ РФ з приводу екс-голови правління банку «Надра» Ігоря Гіленко. Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

Він повідомив що у телефонній розмов з представником ГПУ РФ йому повідомили, що І.Гіленко є громадянином РФ і тому, російські правоохоронці не можуть його ані затримати, ані передати Україні.

Він уточнив, що в запиті, який буде направлений сьогодні до РФ, ГПУ цікавиться законністю набуття російського громадянства І.Гіленком.

О.Медведько не виключає, що І.Гіленко може постати перед судом у РФ, якщо ГПУ прийме рішення передати матеріали кримінальної справи до РФ.

Нагадаємо, І.Гіленко 11 лютого 2009 р. був звільнений від обов'язків голови правління ВАТ КБ "Надра". Він обіймав посаду голови правління з липня 1997 р. Напередодні звільнення І.Гіленко Національний банк ввів тимчасову адміністрацію у ВАТ КБ "Надра", тимчасовим адміністратором була призначена Валентина Жуковська.

Раніше голова МВС Юрій Луценко заявив про масштабні зловживання Нацбанку, допущені при рефінансуванні банку "Надра". Крім того в ЗМІ з'являлася інформація про те, що з наданого в 2008 р. НБУ "Надра" рефінансування на суму 7,1 млрд грн з банку було виведено близько 6 млрд грн.