ua en ru

ГПУ і СБУ не підтвердили відкриття провадження про фінансування мережею АТБ тероризму

Інформація про відкриття кримінального провадження про фінансування тероризму через мережу супермаркетів АТБ не відповідає дійсності. Це свідчить з відповідей СБУ і ГПУ на запити видання Тиждень.uа.

Зокрема, в ГПУ на запит журналістів відповіли, що подібні справи знаходяться у звітності СБУ: "Запит направлено за належністю Службу безпеки України".

В СБУ, в свою чергу, повідомили, що проваджень про фінансування терористів через підприємства "Корпорації АТБ" (до неї належить мережа однойменних супермаркетів) не відкривали і таких факти не розслідували.

Як повідомлялося, 10 квітня нардеп від Радикальної партії Андрій Вітко повідомив про відкриття провадження по фінансуванню тероризму та відмиванню коштів проти співвласника АТБ Геннадія Буткевича.

"Мною, як народним депутатом України 13 лютого 2015 був направлений запит до Генеральної прокуратури. Генеральна прокуратура дала мені відповідь про порушення кримінального провадження по фінансуванню тероризму та ухиленню від сплати податків безпосередньо мережею супермаркетів АТБ", - заявив нардеп.

Тоді ж у Верховній Раді зареєстрували законопроект про націоналізацію майна АТБ.

Сам Буткевич заперечував свою участь у фінансуванні тероризму.