ua en ru

ГПУ: Сандею Аделаджі заборонено виїжджати за межі України до закінчення досудового слідства у справі King`s Capital

Генеральною прокуратурою України вживаються заходи щодо забезпечення належного судового розгляду та розслідування кримінальних справ за обвинуваченням службових осіб King`s Capital. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

У кримінальній справі, яка розслідується Головним слідчим управлінням МВС України, порушеній за фактом шахрайського заволодіння грошовими коштами понад двох тисяч потерпілих на суму більше 140 млн грн, заступником Генерального прокурора України з огляду на те, що Аделаджа Сунканмі Сандей (Adelaja Sunday Sunkanmi) є громадянином Нігерії та має закордонний паспорт, відповідно до вимог ст. 98-1 КПК України, винесено постанову про заборону йому виїжджати за межі України до закінчення досудового слідства.

Постанову для організації виконання направлено до Головного слідчого управління МВС України.
У Дніпровському районному суді м. Києва триває судовий розгляд кримінальної справи за обвинуваченням вказаних осіб за епізодами шахрайського заволодіння грошовими коштами 618 громадян у сумі понад 52 млн грн. На даний час у суді оголошуються цивільні позови потерпілих. Групу державних обвинувачів у справі очолює працівник Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 27 липня 2011 р. затвердила обвинувальний висновок та направила до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальну справу стосовно службових осіб ТОВ "Кінгз Кепітал".