ua en ru

ГПУ з початку 2013 р. виявила понад 600 незаконних розпоряджень у сфері оренди сільгоспділянок

Прокурорами з початку 2013 р. виявлено більше 600 незаконних розпоряджень і рішень про надання у власність і оренду державних і комунальних земель сільськогосподарського призначення загальною площею понад 20 тис. га. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Так, органами прокуратури Житомирської області виявлено факт незаконної передачі у 2009 р. Житомирською районною державною адміністрацією в оренду приватному суб'єкта господарювання земельної ділянки площею 59,7 га вартістю 7 млн грн. За позовом прокуратури Житомирського району господарським судом області договір оренди землі визнаний недійсним.

Встановлено, що земля надана районною державною адміністрацією з перевищенням повноважень для котеджної забудови за межами населених пунктів за рахунок земель сільськогосподарського призначення. Зараз рішення суду виконано, земельну ділянку повернуто у державну власність.

Прокуратурою Андрушівського району цієї ж області виявлено незаконну передачу місцевою державною адміністрацією в оренду суб'єкта господарювання поза конкурентними принципами земельної ділянки площею понад 8 га Житомирським окружним адміністративним судом доводи прокуратури району визнані обґрунтованими, незаконне розпорядження районної адміністрації скасовано.