ua en ru

ГПУ викрила службових осіб приватного підприємства, які намагалися заволодіти 37 млн грн "Укртрансгазу"

Управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України (ГПУ) проведена перевірка щодо додержання та застосування законів під час проведення процедур закупівель за державні кошти в ДК "Укртрансгаз" ПАТ "НАК "Нафтогаз України". Про це повідомив начальник управління Артем Єременко, передає прес-служба ГПУ.

За його словами, в ході перевірки з'ясувалось, що у листопаді 2011 р. службові особи одного з суб'єктів господарської діяльності, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою заволодіння грошовими коштами ДК "Укртрансгаз", які були перераховані у якості передоплати, склали документи, до яких внесли завідомо неправдиві відомості про придбання обладнання та виконання його монтажу, а також виконання інших робіт на загальну суму понад 37 млн грн.

"На справді, вказані в актах роботи не виконувались, а обладнання не постачалось. В подальшому, частину із цих коштів у сумі понад 18 млн грн було перераховано на рахунки інших суб'єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності. Цими діями ДК "Укртрансгаз" було завдано збитків на зазначену суму", - поінформував Єременко.

За наслідками перевірки ГПУ розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366, ч.5 ст.191 КК України.

Читайте також: ГПУ виявила в Україні 24 млрд грн боргів за спожитий газ