ua en ru

ГПУ розслідує захоплення чотирьох сільгосп підприємств в Дніпропетровській області, - Луценко

ГПУ розслідує захоплення чотирьох сільгосп підприємств в Дніпропетровській області, - Луценко Фото: Юрій Луценко

В результаті захоплення підприємств, їх власникам завдали збитки на суму 250 млн гривень

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розслідує захоплення чотирьох сільськогосподарських підприємств у Дніпропетровській області, в результаті чого їх власникам завдали збитки на суму 250 млн гривень. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"Департаментом ГПУ по справах у сфері економіки при оперативному супроводі Нацполиции здійснюється розслідування незаконного заволодіння корпоративними правами, майном, технікою і урожаєм чотирьох сільськогосподарських підприємств Дніпропетровської області, чим викликане їх власникам збитків на 250 млн гривень", - повідомив Луценко.

Також Луценко повідомив, що в ході розслідування, один з фігурантів кримінальної справи запропонував хабар працівнику поліції, щоб злочин не було розкрито.

"Як результат, сьогодні зазначеного фігуранта затримали при наданні 3000 доларів США посадовій особі Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області", - написав генпрокурор.

Також на даний момент проводяться обшуки за 16 адресами в офісних приміщеннях суб'єктів господарювання, а також за місцем проживання та реєстрації осіб, які можуть бути причетні до рейдерського захоплення.

Департаментом ГПУ з справ у сфері економіки за оперативного супроводження Нацполіції здійснюється розслідування відшкодовують...

Опубліковано Юрієм Луценком 26 квітня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Генеральна прокуратура просить доступ до документації філій ПАТ "Укртрансгаз" в рамках розслідування розтрати в особливо великих розмірах.