ua en ru

У ГПУ розповіли подробиці затримання співробітника Запорізької прокуратури

У ГПУ розповіли подробиці затримання співробітника Запорізької прокуратури Фото: затримання співробітника Запорізької місцевої прокуратури

За даним фактом ініційовано ряд обшуків, у тому числі в прокуратурі

У ГПУ розповіли подробиці затримання співробітника Запорізької місцевої прокуратури. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Наголошується, що прокурора затримали за неодноразове схиляння осіб до вживання наркотичних засобів та психотропних речовин, а також їх збут.

Затриманий організував у себе вдома "притон" для постійного вживання наркотичних засобів і психотропних речовин. Зокрема, в ході обшуків у прокурора виявили канабіс і метамфетамін. Відзначається, що зазначені наркотики затриманий вживав і систематично схиляв інших осіб до їх вживання.

Також проведені обшуки у працівника обласної прокуратури, який контактував із затриманою особою і причетний до скоєння кримінального злочину.

altaltaltaltaltaltaltaltalt
Фото: затримання співробітника Запорізької місцевої прокуратури

У ході обшуків виявлено та вилучено наркотичні речовини, а також спеціальні прилади для їх вживання.

Дії затриманого кваліфіковані за ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 307 КК України (схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно та збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені повторно).

Затриманому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше в Генеральній прокуратурі України заявили про затримання співробітників прокуратури Запорізької області, які збували наркотики.