ua en ru

ГПУ не розкрила деталей допиту Садового у справі про тиск на нардепів "Самопомочі"

ГПУ не розкрила деталей допиту Садового у справі про тиск на нардепів "Самопомочі" Фото: Андрій Садовий

Генпрокуратура просить нардепів "Самопомочи" звертатися за фактами підкупу

Слідчі Генеральної прокуратури України (ГПУ) в понеділок, 31 серпня, допитали мера Львова Андрія Садового у якості свідка в кримінальному провадженні щодо спроби можливого тиску і підкупу народних депутатів України від фракції "Самопоміч" напередодні голосування щодо конституційних змін. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Зараз організовано проведення першочергових слідчих дій у зазначеному кримінальному провадженні. Перевіряється надана інформація", - зазначили в ГПУ.

У той же час у відомстві запропонували народним депутатам України фракції "Самопоміч" у разі наявності у них інформації про факти тиску та підкупу невідкладно звертатися в Генеральну прокуратуру України.

Нагадаємо, 29 серпня Генеральною прокуратурою України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом пропозиції невстановленими особами надання неправомірної вигоди народним депутатам України фракції "Самопоміч" за підтримання ними 31 серпня 2015 р. на позачерговому засіданні Верховної Ради України у першому читанні проекту Закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації)". Тоді ж ГПУ викликала на допит мера Львова і лідера зазначеної партії Андрія Садового.