ua en ru

ГПУ працює над повідомленням про підозру Путіну і Медведєву, - Луценко

ГПУ працює над повідомленням про підозру Путіну і Медведєву, - Луценко Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу ("112 Україна")

У Генпрокуратурі розраховують залучити все вище керівництво РФ до відповідальності

Генеральна прокуратура України (ГПУ) працює над повідомленням про підозру президента Російської Федерації Володимира Путіна і прем'єр-міністру РФ Дмитру Медведєву. Про це сьогодні заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу в Києві, повідомляє телеканал "112 Україна".

На питання про те, коли Генпрокуратура винесе повідомлення про підозру Путіну і Медведєву, Луценко відповів неоднозначно: "Працюємо".


Між тим Луценко додав, що за участь у розв'язуванні і веденні війни проти України до кримінальної відповідальності притягнуто 39 громадян Російської Федерації, 6 росіян засуджені до позбавлення волі.

"На даний момент притягнуто до кримінальної відповідальності за участь у розв'язуванні і веденні агресивної війни проти України 39 громадян Російської Федерації, з яких 31 – військовослужбовці Збройних сил РФ. Направлені до суду обвинувальні акти у відношенні 10 громадян РФ, з яких 6 вже засуджені до позбавлення волі на строк від 11 до 15 років", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, 8 серпня ГПУ повідомила про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України 18 високопоставленим чиновникам РФ, серед яких, зокрема, міністр оборони Росії Сергій Шойгу і радник президента РФ Сергій Глазьєв. Як зазначалося, офіційний Київ оголосив всіх зазначених російських функціонерів у державний розшук.

Раніше цього літа Генпрокуратура відмовила колишньому президенту України Віктору Януковичу у клопотанні про очній ставці з представниками діючої влади.