ua en ru

Під ГПУ пройде мітинг з вимогою відновити кримінальні справи щодо екс-міністра Присяжнюка

Під ГПУ пройде мітинг з вимогою відновити кримінальні справи щодо екс-міністра Присяжнюка

Представники громадськості зберуться на мітинг під стінами Генеральної прокуратури України з вимогою відновити кримінальні справи щодо екс-міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка. Організатором акції виступила громадська організація "Європа під кожною стріхою".

Як повідомили активісти, Микола Присяжнюк в даний момент проживає в Європі і українські правоохоронці не мають до екс-міністра жодних претензій.

"Микола Присяжнюк не втік у Москву, як багато хто з його колег. Він зараз живе в Європі в шикарному особняку. За нашою інформацією, Микола Присяжнюк "закрив" всі питання з органами прокуратури і чекає зручного моменту, щоб повернутися в гру", - повідомив прес-секретар організації Анатолій Ратушняк.

Організатори акції вважають, що Генеральна прокуратура не розслідує стосовно екс-міністра навіть найбільш резонансні епізоди.

"Де кримінальні справи по вкрадених 3-х мільярдах? Думали, якщо домовилися, то суспільство про це не дізнається? Ми будемо вимагати продовження слідства в Україні, а також будемо ініціювати відповідні процедури в Європі", - говорить Анатолій Ратушняк.

Початок акції заплановано на 9:30 ранку.