ua en ru

ГПУ перевіряє Шуфрича на сплату податків

ГПУ перевіряє Шуфрича на сплату податків Фото: Нестор Шуфрич

Шуфрича перевіряють на основі його декларації за 2015 рік

Генеральна прокуратура України перевіряє народного депутата Нестора Шуфрича на ухилення від сплати податків на підставі його декларації за 2015 рік. Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду Києва, опублікованого в Єдиному реєстрі судових рішень.

"З метою перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування, сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, виникла необхідність у зборі та аналізі повних відомостей, внесених до декларації, поданої згідно з Законом України "Про запобігання корупції" особами, які підпадають під категорію суб'єктів декларування, які зобов'язані подавати декларацію про доходи в Національне агентство з питань запобігання корупції", - йдеться в рішенні суду

Прокуратура перевіряє Шуфрича на підставі декларації, поданої за 2015 рік. В ній нардеп зазначив 25 млн гривень, 4,2 млн доларів і 3,7 млн євро готівкою , права власності на 5 земельних ділянок, 2 житлових будинки та 9 квартир. Також він вказав, що володіє колекцією живопису в розмірі 287 одиниць, антикварними виробами, колекціями годин, зброї і трьома елітними автомобілями.

Нагадаємо, раніше генеральный прокурор України Юрій Луценко заявляв, що ГПУ відкрила 5 кримінальних проваджень по е-деклараціях депутатів, одним з яких є Шуфрич.