ua en ru

ГПУ просить Німеччину видати банкіра Тимонькіна

ГПУ просить Німеччину видати банкіра Тимонькіна Фото: Борис Тимонькін

Борису Тимонькіну загрожує до 15 років позбавлення волі

Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини про видачу колишнього члена наглядової ради ПАТ "Брокбізнесбанк" Бориса Тимонькіна, який 14 червня 2015 р. був затриманий в німецькому місті Коттбус. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що Тимонькін розшукується у зв'язку з розслідуванням ГПУ, в рамках якого його підозрюють у скоєнні спільно з бізнесменом Сергієм Курченком ряду тяжких та особливо тяжких злочинів.

"Тимонькін і Курченко підозрюються в участі у злочинній організації, незаконному заволодінні майном ПАТ "Брокбізнесбанк", АБ "Укргазбанк" та ПАТ "Аграрний фонд" в особливо великих розмірах на загальну суму 4,7 млрд грн, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, та службовому підробленні", - зазначив заступник генпрокурора Віталій Касько.

У ГПУ також зазначили, що Тимонькіна і Курченка очікує ув'язнення терміном до 15 років і конфіскація майна, якщо їх провина буде доведена в суді.

Нагадаємо, в червні український адвокат Анатолій Башловка повідомив, що у Німеччині затриманий банкір Курченка Борис Тимонькін, який підозрюється у відмиванні грошей.

Пізніше Вищий земельний суд федеральної землі Бранденбург задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Бориса Тимонькіна. Суд обґрунтував своє рішення підвищеною небезпекою втечі підозрюваного. Таким чином, Тимонькіну відмовили у виході під заставу.