ua en ru

У ГПУ прогнозують просування у справі Каськіва у найближчі місяці

У ГПУ прогнозують просування у справі Каськіва у найближчі місяці Фото: Євген Єнін (gp.gov.ua)

У разі ухвалення Панамою позитивного рішення, це буде перший випадок екстрадиції з ціє країни

У Генеральній прокуратурі України прогнозують просування у справі екс-глави Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва протягом найближчих місяців. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю виданню Іnsider.

"Затримання Каськіва у Панамі відбулося приблизно рік тому і ми поставили це питання як одне із ключових для Генеральної прокуратури. Наші працівники щотижня зв’язуються із компетентними органами Республіки Панама, щоби тримати цю справу під контролем. Можу спрогнозувати, що протягом найближчих місяців у нас буде просування по цьому напрямку", - заявив він.

За словами Єніна, наразі ГПУ очікує на відновлення екстрадиційної перевірки щодо Каськіва через відмову Панами екс-чиновнику у наданні статусу політичного біженця.

Крім того, ГПУ проводить роботу зі встановлення активів Каськіва, оскільки, в разі винесення обвинувального вироку, майно здобуте злочинним шляхом буде повернуто до України.

Єнін також зазначив, що у разі ухвалення Панамою позитивного рішення, це буде перший випадок екстрадиції з ціє країни.

"Наступним кроком має бути рішення суду про відновлення процедури екстрадиції. Можу сказати, що це перший випадок екстрадиції з Панами, незважаючи на двосторонню угоду між нашими країнами", - додав він, повідомивши, що наразі Каськів знаходиться в Панамі під домашнім арештом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Каськів володіє в Панамі нерухомістю на суму, яка перевищує 500 тис. євро.