ua en ru

ГПУ пред'явить Януковичу та екс-чиновникам нові підозри, - Луценко

ГПУ пред'явить Януковичу та екс-чиновникам нові підозри, - Луценко Фото: екс-президенту Віктору Януковичу висунуть нові підозри

У справі Януковича з'явилися нові докази

Генеральна прокуратура України пред'явить колишньому президенту Віктору Януковичу і колишнім чиновникам нові підозри. Про це на брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я поставив вимогу перед начальником департаменту у справах Майдану: відразу після прийняття закону скорегувати підозру з урахуванням отриманих результатів слідства. І пред'явити оновлену підозру, а потім обвинувальний акт Януковичу, Захарченку (Віталію Захарченку, екс-главі МВС, - ред.) та іншим чиновникам за незаконне оголошення антитерористичної операції, залучення спецпідрозділів для розгону Майдану, що призвело до сотень людських жертв", - заявив Луценко.

За його словами, докази, отримані слідством за цей час, дають можливість пред'явити нові підозри Януковичу та іншим особам у справі Майдану.

"Як тільки Верховна Рада ухвалить рішення про удосконалення процедури заочного засудження, щоб уникнути ризиків в Європейському суді, ми готові діяти. Починаючи з березня", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко не бачить перспективи у розслідуванні справ екс-чиновників часів Януковича.