ua en ru

ГПУ затримала на хабарі прокурора Донецької області

ГПУ затримала на хабарі прокурора Донецької області Фото: ГПУ

Прокурора Донецької обласної прокуратури затримали на хабарі у 10 тисяч доларів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) спільно з працівниками Служби безпеки України (СБУ) сьогодні, 22 березня, затримали начальника одного з відділів прокуратури Донецької області та його знайомого адвоката, після отримання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. доларів США. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Встановлено, що протягом грудня 2016 - березня 2017 начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронних діяльності прокуратури Донецької області, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, діючи з корисливих мотивів за посібництвом свого знайомого адвоката вимагав у іншого адвоката неправомірну вигоду в сумі 800 тис. російських рублів за вирішення питання про зняття арешту та повернути його клієнту грошових коштів у сумі 4,8 млн російських рублів та іншого майна, вилучених під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України, досудове розслідування за яким здійснюється слідчими Головного управління Державної фіскальної служби в Донецькій області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, прокуратура Сумської області провела обшуки в будинку і на робочому кабінеті начальника Шосткинського відділу поліції, виявлені прапор Російської Федерації і золоті злитки.