ua en ru

ГПУ: Постанову уряду Ю.Тимошенко про безподаткове ввезення Opel Combo для медичних потреб визнано незаконною

Генеральна прокуратура України (ГПУ) визнала незаконною постанову уряду екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо ввезення автомобілів Opel Combo під виглядом виробів медичного призначення без сплати митних платежів та податків, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації
ГПУ.

Як йдеться у повідомленні, Генпрокуратурою перевірено відповідність вимогам Конституції та законам України нормативно-правових актів, які видані Кабінетом міністрів України.

"Установлено, що колишнім урядом незаконно, усупереч вимогам чинного законодавства було прийнято постанову від 8 грудня 2009 року №1353 "Про внесення змін до переліку виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від обкладення податком на додану вартість". Унаслідок прийняття цієї постанови підприємство "Укрмедпостач" було незаконно звільнено від сплати митних платежів та податків при ввезенні звичайних автомобілів Opel Combo під виглядом виробів медичного призначення", повідомляє прес-служба.

Крім того, аналогічно всупереч вимогам законодавства колишнім урядом були прийняті розпорядження від 8 липня 2009 року №898 "Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань розвитку первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості" та від 8 грудня 2009 року №1536 "Про реєстрацію автомобілів для надання медичної допомоги як виробів медичного призначення".

Як відзначається, Кабінетом міністрів України протести розглянуто та задоволено.
Нагадаємо, 17 березня 2011 р. Кабмін ухвалив постанову від 17 березня 2011 р. № 254, що скасовує вищеприведені документи.