ua en ru

ГПУ перешкодила намаганням комерційної структури незаконно привласнити держмайно в Херсоні

ГПУ перешкодила намаганням комерційної структури незаконно привласнити держмайно в Херсоні Фото: ГПУ

У Херсоні намагалися привласнити турготель "Лілея"

Прокуратура Дніпровського району м. Херсона звернулася з позовом до суду про витребування на користь держави в особі Фонду державного майна України з незаконного володіння комерційної структури туристичний готель "Лілея" у м. Херсоні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що судом першої інстанції, з яким погодився Вищий господарський суд України, позов прокурора задоволено, на користь держави в особі Фонду державного майна України з незаконного володіння витребувано турготель "Лілея" у м. Херсоні.

"Водночас комерційна структура, яка незаконно привласнила державне майно, що складається з будівлі адміністративно-побутового корпусу, приміщення механічних майстерень, гаражу, будівлі матеріально-технічного складу, приміщення матеріально-технічного складу, намагалася в суді довести, що повинна сплатити державі замість цього майна всього 18,6 тис грн, та подала для цього заяву про зміну способу виконання рішення", - йдеться у повідомленні.

Постановою Одеського апеляційного господарського суду в задоволенні заяви відмовлено.

"Не полишаючи намір залишити у своєму користуванні державне майно, підприємство оскаржило зазначену постанову до Вищого господарського суду України. Однак суд касаційної інстанції, визнавши обґрунтованими доводи прокурора Генеральної прокуратури України 13.10.2015 відмовив комерційній структурі у задоволенні скарги та постанову суду апеляційної інстанції залишив у силі", - додали у прес-службі відомства.

Нагадаємо, ГПУ затримала двох чиновників ДФС на хабарі у 115 тис. грн.