ua en ru

ГПУ підозрює першого заступника голови Мінфіну Мярковського в розтраті держкоштів

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру у вчиненні злочину першого заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського, який підозрюється в розтраті державних коштів при проведенні виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку.

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру у вчиненні злочину першого заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського, який підозрюється в розтраті державних коштів при проведенні виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні підготовлено і вже декому оголошено підозру у скоєнні цього злочину, зокрема, колишньому Президенту Януковичу, колишньому прем'єр-міністру Азарову, колишньому міністру фінансів Колобова, першому заступнику міністра фінансів Мярковського чинного, вже оголошено підозру", - заявив Ярема.

За його словами, на даний момент встановлено, що в період з жовтня 2010 по липень 2013 р. четвертий Президент України Віктор Янукович за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з тодішніми прем'єром Азаровим, міністром фінансів Колобовим, Мярковським, головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Геннадієм Рєзніковим, членом наглядової ради "Укртелеком" Сергієм Дзеніком та директором товариства "ЕСУ" Іллею Солодовським, зловживаючи службовим становищем, діючи всупереч державним інтересам, умисно з корисливих мотивів організували фінансування за рахунок державного бюджету виконання робіт по споруді виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку, яка згідно з умовами приватизації "Укртелеком" та договорами купівлі-продажу від 11 березня 2011 р повинно було відбутися за рахунок коштів власників "ЕСУ".

Нагадаємо, Янукович призначив Мярковського першим заступником голови Мінфіну в грудні 2010 р.