ua en ru

ГПУ підозрює екс-нардепа та його помічника у махінаціях з "чорною бухгалтерією" ПР

ГПУ підозрює екс-нардепа та його помічника у махінаціях з "чорною бухгалтерією" ПР Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Під час обшуку у підозрюваних вилучили комп'ютери та документи з можливими доказами

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому народному депутату України та помічнику народного депутата, які причетні "чорної бухгалтерії" ПР. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Наголошується, що колишній народний депутат України і помічник народного депутата з членів політичної партії "Партія Регіонів" причетні до махінацій під керівництвом екс-президента України Віктора Януковича. Йдеться про здійснення "функцій з обліку та видачі готівки в іноземній валюті, власного незаконного збагачення, а також дачі хабарів чиновникам та іншим державним чиновникам".

Підозрюваним інкримінують злочини, передбачені ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 369 (в редакції від 05.04. 2001); ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 369 (в редакції від 07.04. 2011); ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 368-2 (в редакції від 07.04. 2011) УКУ.

Також повідомляється, що під час проведення обшуків за місцем реєстрації та проживання фігурантів та інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення вищевказаних злочинів, було виявлено та вилучено цінності, а також комп'ютерну техніку, документи, що містять відомості, які можуть бути використані як докази злочинів.

Нагадаємо, розслідування "чорної бухгалтерії" передано в департамент Горбатюка в ГПУ.