ua en ru

ГПУ підозрює чиновників Фонду держмайна у підробці документів

ГПУ підозрює чиновників Фонду держмайна у підробці документів Фото: ГПУ виявила шахраїв у Фонді держмайна (РБК-Україна)

Також підозрюється у шахрайстві керівництво 2 суднобудівних заводів

Генеральна прокуратура підозрює посадових осіб Фонду держмайна і керівництво двох суднобудівних заводів в підробці документів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як повідомляється, мова йде про зловживання службовим становищем при внесенні змін, здійснення контролю за виконанням договору купівлі-продажу акцій державної акціонерної холдингової компанії "Чорноморський суднобудівний завод".

Згідно з договором, 90,25% акцій зазначеного підприємства придбало ВАТ "Херсонський суднобудівний завод".

У ході здійснення досудового розслідування встановлено, що посадові особи зазначених відомств і керівництво обох підприємств, знаючи, що умови договору купівлі - продажу пакета акцій включають певні інвестиційні зобов'язання покупця, які не були виконані.

зокрема, після придбання пакета акцій, покупець повинен був вкласти 49 млн гривень на створення нових робочих місць, технічне переозброєння і розвиток суднобудівних потужностей.

З метою уникнення штрафних санкцій та розірвання договору у зв'язку з невиконанням зазначених зобов'язань, посадові особи учасників угоди склали офіційний документ - акт підсумкової перевірки, до якого внесли завідомо неправдиві відомості про те , що інвестиційні зобов'язання виконані.

Генеральною прокуратурою України трьох посадовим особам Фонду державного майна України, а також керівникам ВАТ "ХСЗ" і ДАХК "ЧСЗ" повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, у Запоріжжі оголосили про підозру організатору схеми подвійної оплати населенням компослуг.