ua en ru

ГПУ планує поставити Януковичу "небезпечні питання" щодо розстрілів на Майдані

ГПУ планує поставити Януковичу "небезпечні питання" щодо розстрілів на Майдані Фото: Віктор Янукович

Якщо допит відбудеться, ці питання будуть оприлюднені

Генеральна прокуратура України (ГПУ) планує поставити екс-президенту Віктору Януковичу "небезпечні питання" щодо розстрілів на Майдані на допиті, який планується провести в режимі відеоконференції. Про це заявив заступник начальника управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Олексій Донський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ті питання, які є до Януковича, вони будуть небезпечними для нього. Ми не збираємося обмежувати себе в тому, щоб їх ставити. Мені самому цікаво, яким чином він на них буде відповідати, і чи не зникне, наприклад, в російському суді в самий відповідальний момент світло, чи не виникнуть ще якісь інші технічні перешкоди", - заявив він.

Крім того, Донський заявив, що якщо допит відбудеться, ці питання будуть оприлюднені.

"Я не вірю, що Янукович може підготуватися до цих питань, але мені б не хотілося, щоб його захисники готувалися. Прийде час, якщо допит відбудеться, ці питання будуть оприлюднені. Буде багато сюрпризів", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зараз Генеральна прокуратура України не володіє офіційною інформацією про дату проведення допиту в режимі відеоконференції екс-президента Віктора Януковича.