ua en ru

ГПУ цього року передасть справи Новинського та Добкіна до суду

ГПУ цього року передасть справи Новинського та Добкіна до суду Фото: Михайло Добкін (УНІАН)

У першій половині року ГПУ передасть до суду справи нардепів

Справи щодо народних депутатів від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського та Михайла Добкіна мають бути передані до суду у першій половині поточного року. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час засідання Верховної ради в четвер, 15 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Двоє народних депутатів, з яких знята депутатська недоторканність з моєї ініціативи з матеріалами ГПУ - Добкін і Новинський, слідства по них завершуються. Ми очікуємо останніх експертиз і справи в цьому році, плануємо в першій половині матеріали будуть передані до суду", - заявив Луценко.

Також генпрокурор зазначив, що аналогічна ситуація склалася із кримінальними справами щодо народних депутата від "Народного фронту" Максима Полякова та позафракційного депутата Борислава Розенблата. Подання про зняття їх недоторканності Луценко підписував у рамках розслідування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народного депутата України від "Батьківщини" Надію Савченко можуть притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити депутатської недоторканості.

Також Верховна рада України на пленарному засіданні 15 березня може зняти недоторканність з нардепа від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна.