ua en ru

ГПУ передала до суду справу проти Януковича за привласнення Сухолуччя

ГПУ передала до суду справу проти Януковича за привласнення Сухолуччя Фото: Генпрокуратура України

Прокуратура завершила розслідування у справі про заволодіння мисливськими угіддями "Сухолуччя" Януковича

Департамент спецрозслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) сьогодні, 15 червня, направив до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишніх голови Київської ОДА, директор Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а також директора ТОВ "Киевуниверсалсервис", директора ТОВ "Дім Лісника", колишнього помічника прем'єр-міністра України та ще 14 осіб – співучасників. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.


"Зазначені особи обвинувачуються в незаконному заволодінні спільно з Віктором Януковичем та в його інтересах державним майном в особливо великих розмірах – земельною ділянкою лісового фонду загальною площею 17,4791 га Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцкого сільської ради Вишгородського району Київської області вартістю понад 22 млн грн шляхом оформлення зазначеної земельної ділянки на підприємство ТОВ "Дім Лісника", підконтрольна екс-президенту України Януковичу", - йдеться в повідомленні

За даними ГПУ, на земельну ділянку, готельно-ресторанний комплекс "Сухолуччя", а також на майно, яке знаходиться в комплексі, накладено арешт. Крім того, накладено арешт на майно вищевказаних обвинувачених у розмірі понад 10 млн гривень.

Нагадаємо, наприкінці березня у Києві співробітники Служба безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури України затримали Андрія Бабикина, який перебував у загальнодержавному розшуку.

За даними слідства, Бабикін був одним із спільників Віктора Януковича в заволодіння землями Сухолуччя і обіймав керівну посаду в товаристві з обмеженою відповідальністю "Киевуниверсалсервис", за рахунок коштів, здобутих злочинним шляхом, обслуговувало Межигір'я.