ua en ru

ГПУ передала до суду чергову справу про бездіяльність правоохоронців при побитті Гаврилюка на Майдане

ГПУ передала до суду чергову справу про бездіяльність правоохоронців при побитті Гаврилюка на Майдане Фото: правоохоронці знущаються над Гаврилюком в січні 2014 року

Начальник охорони Печерського райвідділу міліції звинувачується у службовій недбалості

Генеральна прокуратура України направила до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно начальника відділу охорони громадського порядку Печерського РУ ГУ МВС України в м. Києві, який не припинив злочину з боку правоохоронців щодо учасника Евромайдана Михайла Гаврилюка 22 січня 2014 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Як повідомляється, правоохоронець обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

"Встановлено, що зазначена особа 22.01.2014, діючи під час охорони громадського порядку на вулиці Грушевського в р. Києві як посадова особа - представник державного органу виконавчої влади допустив службову недбалість при виконанні своїх обов'язків, проявляючи слабкість, побоюючись осуду і фізичного впливу з боку оточуючих працівників правоохоронних органів не припинило злочини, які відбувалися останніми у вигляді фізичного і психічного насильства стосовно затриманого активіста "Евромайдана" Гаврилюка М. В., що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам потерпілого", - сказано в повідомленні.

Обвинувальний акт щодо цієї особи з угодою про примирення сторін 27 квітня переданий в Печерський райсуд Києва.

В ГПУ нагадали, що на даний момент закінчено досудове розслідування відносно п'яти правоохоронців, які Печерським районним судом міста Києва вже визнані винними у вчиненні кримінальних правопорушень Михайла Гаврилюка.
Нагадаємо, 27 лютого за фактом побиття бійцями ВВ МВС Гаврилюка відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). 23 лютого низка ЗМІ оприлюднили відео, де бійці ВВ МВС штовхають Гаврилюка, який стоїть голим на снігу на вул. Грушевського у Києві.