ua en ru

ГПУ передала до суду справу одного з підозрюваних у замаху на Чорновол

ГПУ передала до суду справу одного з підозрюваних у замаху на Чорновол Фото: Генпрокуратура (РБК-Україна)

Обвинувальний акт стосовно підозрюваного передали до суду Борисполя

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно одного з підозрюваних, який звинувачується в замаху на вбивство Тетяни Чорновол у 2013 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що Департамент спеціальних розслідувань ГПУ направив до Бориспільського міського районного суду Київської області обвинувальний акт стосовно обвинуваченого у вчиненні в грудні 2013 року замаху на вбивство Чорновол, яка в той час працювала журналістом. На даний момент обвинувачений утримується під вартою.

Також у ГПУ зазначили, що всього у справі про замах на Чорновол про підозру повідомили п'ятьом особам, двоє з яких вже відбувають покарання. Досудове розслідування у відношенні інших організаторів і виконавців замаху на Чорновол триває.

Нагадаємо, в лютому 2014 року повідомлялося, що ГПУ буде просити чотири роки в'язниці обвинуваченим у побитті Чорновол.

Під час Майдану в ніч на 25 грудня 2013 року Чорновол жорстоко побили невідомі після того, як вона фотографувала будинки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки. Під час зйомки будинку Пшонки за нею стежили "беркутівці". В лютому 2014 року в Межигір'ї було знайдено персональне досьє на Чорновол, а також нотатки, які можуть свідчити про причетність охорони екс-президента Віктора Януковича до замаху. На сьогодні Чорновол є народним депутатом, членом фракції "Народний фронт".