ua en ru

ГПУ буде просити чотири роки ув'язнення обвинуваченим у побитті Чорновіл

Генеральна прокуратура України (ГПУ) буде просити чотири роки позбавлення волі обвинуваченим у побитті журналістки Тетяни Чорновіл.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) буде просити чотири роки позбавлення волі обвинуваченим у побитті журналістки Тетяни Чорновіл. Про це заявив заступник генерального прокурора України Роман Андрєєв на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"За цими статтями максимальне покарання-чотири роки позбавлення волі... Я думаю, що ми будемо орієнтувати суд на таке покарання", - заявив Андрєєв.

За його словами, підозрюваним інкримінують ч. 2 ст. 296 і ч.1 ст. 122.

Заступник генпрокурора зазначив, що двоє підозрюваних заарештовані, зокрема Роман Залюбовський і Сергій Котенко. Третій підозрюваний Андрій Зінченко на сьогоднішній день затриманий у Москві. Зараз вирішується питання про його екстрадицію. Ще двоє підозрюваних слідством не встановлені.

Чорновіл (також у документах зустрічається варіант написання прізвища "Чорновол") відома в Україні не лише резонансними розслідуваннями корупційних схем і політичними акціями, але також скандалами і провокаціями. Зокрема, 1 грудня 2013 р. вона нібито керувала групою осіб при захопленні будівлі Київської міської державної адміністрації на вул. Хрещатик, 36. А у вересні вона взяла участь у блокаді Київради, після якої були затримані кілька людей.