ua en ru

ГПУ відстояла інтереси кримського вкладника ПриватБанку

ГПУ відстояла інтереси кримського вкладника ПриватБанку Фото: ГПУ відстояла інтереси переселенця перед ПриватБанком

На депозитом рахунку переселенця знаходилися 500 євро та 1 тис. доларів

Верховний суд України задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і постановив повернути депозитні кошти вкладнику ПриватБанку-переселенцу з анексованого Росією Криму. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як повідомляється, громадянин тримав на депозитному рахунку 500 євро та 1 тис. доларів, термін зберігання яких закінчується в червні 2014 року.

За тиждень до пролонгації депозитного договору, вкладник звернувся в банк з заявою про повернення коштів, однак отримав відмову.

Незважаючи на обґрунтованість позовних вимог про розірвання договорів банківських вкладів та стягнення заборгованості, суди всіх інстанцій відмовили в їх задоволенні. Варто відзначити, що переселенець інвалід 3 групи і на утриманні двох дітей.

Громадянин змушений був звернутися в прокуратуру, а та, у свою чергу, в ЗСУ.

Вищий судовий орган погодився з доводами прокурора про те, що ПАТ "КБ "ПриватБанк" як головна банківська установа в силу законодавства і свого юридичного статусу несе перед вкладником відповідальність, в тому числі і за зобов'язаннями, що виникли у зв'язку з діяльністю її дочірнього філії , яка здійснювала оформлення правочину з розміщення депозитних коштів в іншому регіоні країни, а саме АР Крим - тимчасово окупованій території Справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

Нагадаємо, третейський суд у Гаазі визнав свою юрисдикцію у справі про втрату ПриватБанком активів в Криму.