ua en ru

ГПУ відкрила провадження щодо недостовірного декларування Насалика

ГПУ відкрила провадження щодо недостовірного декларування Насалика Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Також прокуратура відкрила провадження щодо судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних прав

Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила кримінальне провадження щодо внесення неправдивих відомостей у е-декларацію міністром енергетики та вугілля Ігорем Насаликом та суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних прав Євгеном Літвіновим. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Як зазначають у НАЗК, ГПУ відкрила справу через внесення у декларацію недостовірної інформації на суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів.

"Генеральна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу, на підставі висновків Національного агентства з питань запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зауважили, що раніше відповідні висновки направлялись Національним агентством за підслідністю до Національного антикорупційного бюро, однак досудові розслідування так і не були розпочаті.

Нагадаємо, що раніше НАЗК прийняло рішення про внесення припису Насалику про порушення вимог антикорупційного законодавства.