ua en ru

ГПУ відкрила справу за фактами захоплення військової частини та військкомату в Луганську

Органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, відкритих за фактами захоплення військової частини у Луганську та збірного пункту Луганського обласного військового комісаріату.

Органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, відкритих за фактами захоплення військової частини у Луганську та збірного пункту Луганського обласного військового комісаріату. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Відомості про події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 3 травня близько 30 невідомих осіб, використовуючи сміттєві баки та автомобільні шини перекрили виїзд з території в/ч внутрішніх військ №3025 у Луганську, а потім підпалили їх, чим перешкоджали нормальній роботі установи. В подальшому невідомі відкрили стрільбу з вогнепальної зброї та спробували захопити військову частину. Під час штурму було поранено 21-річного військовослужбовця строкової служби.

Того ж дня, приблизно 40 чоловік з використанням вогнепальної зброї намагалися проникнути на територію збірного пункту Луганського обласного військкомату. Під час подій вогнепальні поранення отримав військовослужбовець внутрішніх військ.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває.