ua en ru

ГПУ оскаржить зняття арешту з вагонів "Укртранслізингу" вартістю 1 млрд грн

ГПУ оскаржить зняття арешту з вагонів "Укртранслізингу" вартістю 1 млрд грн Фото: Юрій Севрук

Суд наклав арешт на вагони 8 травня, а вже 20 травня змінив своє рішення

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оскаржить зняття арешту з 11 тис. товарних вагонів ПАТ "Укртранслізинг" на загальну суму 1 млрд грн. Про це на брифінгу заявив начальник головного управління нагляду за кримінальними провадженнями Генеральної прокуратури України Юрій Севрук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Триває розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання посадовими особами Кабінету міністрів України та інших центральних органів виконавчої влади, які протягом 2013-2014 рр. здійснили передачу більше 11 тис. товарних вагонів товариству "Укртранслізинг" і надалі у власність недержавних підприємств. За клопотанням ГПУ 8 травня судом накладено арешт на майже 11 тис. товарних вагонів на загальну суму понад 1 млрд грн. Але вже 20 травня арешт частини вагонів був знятий за рішенням суду. На даний момент після отримання рішення суду ГПУ вживаються заходи щодо оскарження даного рішення", - заявив Севрук.

Нагадаємо, ГПУ планує оскаржити рішення Вінницького міського суду, яким не продовжено запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань суддям Печерського районного суду Києва Оксана Царевич і Віктору Кицюку.