ua en ru

ГПУ оскаржить застосування "закону Савченко" до засновника “Еліта-Центр”

ГПУ оскаржить застосування "закону Савченко" до засновника “Еліта-Центр” Фото: ГПУ

ГПУ оскаржить звільнення його з-під варти

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оскаржить застосування "закону Савченко" до засновника “Еліта-Центр”. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України підтримується державне обвинувачення у резонансному кримінальному провадженні стосовно Шахова О.О. і Терентьєва А.В. за фактом вчинення шахрайства стосовно вкладників ТОВ "Еліта-Центр", за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. ч. 2, 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, за клопотанням сторони захисту ухвалою Подільського районного суду м. Києва 11 квітня 2016 року до Шахова застосовано Закон України "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання" № 838-VIII та змінено йому запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 384 млн 266 тис. грн з носінням електронного засобу контролю.

"У зв’язку із незгодою з прийнятим судом рішенням Генеральною прокуратурою України буде внесено апеляційну скаргу до апеляційного суду м. Києва", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України перевірить службові квартири всіх прокурорів.