ua en ru

ГПУ оголосила в міжнародний розшук екс-першого заступника генпрокурора Кузьміна

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оголосила в міжнародний розшук колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оголосила в міжнародний розшук колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"У зв'язку із переховуванням підозрюваного від органу досудового розслідування, слідчим Генеральної прокуратури України прийнято рішення про оголошення Кузьміна в розшук, у тому числі і міжнародний", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у відомстві, Головним слідчим управлінням ГПУ проводиться досудове розслідування за підозрою Кузьміна в організації у 2010 р. незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та підбурювання судді Печерського суду столиці до обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості про це внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 27 (види співучасників) і ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше Міністерство внутрішніх справ України також оголосило Кузьміна в розшук.